Гранитогрес – изработка и предимства

Гранитогрес – изработка и предимства

 От 31 ян. 2020

Гранитогресът е изкуствено създаден материал, който не отдавна започна да набира голяма популярност измежду облицовъчните настилки. Може да се каже, че съвременния гранитогрес е едно универсално решение за облицоване както на под, така и на стени. Благодарение на невероятните си технически характеристики, модерния гранитогрес може да се полага както в интериора, така и в екстериора на дома или обществени места като банки, офиси или паркове. За да придобием по-точна представа от къде идват тези невероятни качества на гранитогреса ще разгледаме по-подробно неговия начин на изработка и предимства.
Новите модели гранитогрес се изработват чрез високотехнологичен процес, който включва няколко етапа.
1. На първо място се забърква сместа, която е съвкупност от различни видове еднородни материали и добавки, спомагащи за създаването на неговия цвят.
2. Пресоване. Получената смес се пресова при огромно налягане, като по този начин се гарантира за здравината и устойчивостта на крайния продукт.
3. Печене. След като вече е пресован, гранитогресът се изпича при специални условия и температура над 1200 градуса.
4. При последния етап от изработката на съвременния гранитогрес се определя неговата повърхност. Повърхността на плочките може да остане непокътната, при което се получава матирания тип гранитогрес, който се отличава с леката грапавина, която притежава. От друга страна плочките могат да се подложат на допълнително полиране и шлайфане, от което получаваме полирания и гланцирания гранитогрес. Полирането осигурява допълнителен блясък по повърхността на плочките, придавайки им стилен и изтънчен акцент.
Благодарение на начина си на изработка, съвременния гранитогрес, може да се похвали с много добри технически характеристики като твърдост, здравина и устойчивост на високи механични натоварвания. Съвременният гранитогрес е огнеупорен и студено устойчив и може да издържа до - 50 градуса. Той не позволява образуването на влага и е устойчив на различни атмосферни условия като дъжд, сняг, вятър и др.
Модерният гранитогрес е облицовката, която ще покрие всичките Ви изисквания за качество и разнообразие от гледна точка на дизайни и цветове. С него може да сте сигурни, че сте направили правилния избор за Вашия дом.

 


Още новини

Гранитогрес за баня - нестандартният, но правилен избор

Обзавеждането на дома е може би, едно от най-важните събития в живота на човек. Поради тази причина отделяме огромни средства и време в търсене, обсъждане и избиране на правилните мебели и уреди за мечтаният дом. ...

Гранитогрес – материалът на бъдещето

Подовата настилка гранитогрес е създадена пред 80-те години в страната известна със традициите си по отношение на визията и дизайна, а именно – Италия. В България гранитогресът, носи своето име благодарение на факта, че ...

Препоръчваме Ви: гранитогрес