Гранитогрес за баня - нестандартният, но правилен избор

Гранитогрес за баня - нестандартният, но правилен избор

 От 7 авг. 2018

Обзавеждането на дома е може би, едно от най-важните събития в живота на човек. Поради тази причина отделяме огромни средства и време в търсене, обсъждане и избиране на правилните мебели и уреди за мечтаният дом. Истината обаче е, че както при строежа на дома ни, така и при обзавеждането му, се нуждаем от възможно най-здрави и сигурни основи. В случаят става въпрос за подовата и стенна облицовка в банята. След кухнята, банята е може би, второто най-използвано и важно помещение у дома. Точно заради това е важно да обърнем внимание на нейните основи, тъй като доста често ги пренебрегваме и влагаме доста повече средства само и единствено в обзавеждането й. За подовата и стенна настилка в банята е важно тя да е с висока водонепропускливост, издръжливост и естествено да е напълно безопасна при използване, което включва защита от подхлъзване.
Всички напълно задължителни качества, които изброихме до момента са само малка част от предимствата на облицовъчната настилка тип – гранитогрес. Подовите или стенни плочки гранитогрес са изработени от еднородни материали, което увеличава многократно устойчивостта им на надраскване, счупване или висок пешеходен трафик. Тайната на легендарната здравина на облицовъчният гранитогрес лежи в трите му основни съставки – глина, смола и пясък. Те гарантират устойчивостта и високата плътност на плочките от гранитогрес.
Свойството на всички видове гранитогрес да не пропускат влага се дължи на допълнителното пресоване, което се прави при изработката му, отнемайки и малкото количество останала влага, увеличавайки многократно плътността им.
Едно много важно качество, което всяка подова настилка в банята трябва да притежава е безопасност при използването й. Доста модели гранитогрес разполагат със специално Antislip покритие, което прави повърхността на плочката грапава и предпазва от подхлъзване, спестявайки голям брой нелепи и много болезнени инциденти. Плочките гранитогрес са не само устойчиви на удар и температурни промени, но и са изключително лесни за поставяне, поддръжка и почистване, свойства, които са от огромна важност за помещение като банята.
Съвременните домакинства обаче вече не търсят само функционалност, но и естетика. В доста случаи при избор за подова или стенна настилка в банята, хората трябва да се лишат или от интересен и модерен дизайн в полза на технически предимства, или да предпочетат красива, но не много надеждна облицовка. Плочките тип гранитогрес са решението на този сериозен проблем. Не само, че ще получите всяко едно предимство на гранитогресната настилка, но и имате възможност да избирате между огромен брой модели, цветове, шарки, размери и форми. На пазара се предлагат различни видове модели гранитогрес - матиран, полиран или гланциран, като изборът за това какъв вид да е Вашият гранитогрес, е строго индивидуален. Производителите на гранитогрес са истински майстори в създаването на перфектна имитация на естествени материали като камък, дърво и дори плат. Разполагате и с огромен избор от цветови гами и шарки, които са чудесен начин да създадете перфектният интериор по лично ваш вкус дори и в банята. Плочките тип гранитогрес се предлагат и в различни размери, а една от най-нестандартните форми, в които се предлага е шестоъгълна, която е перфектна за създаване на иновативен дизайн с арт акцент.  Подовата и стенна облицовка тип гранитогрес дава възможност на притежателя си да развихри въображението си и да даде нов живот на банята у дома. Получавате безценната възможност да  внесете усещането за висока класа и елегантност, без да губите нито едно от жизнено важните качества на гранитогреса за баня.

 


Още новини

Гранитогрес – изработка и предимства

Гранитогресът е изкуствено създаден материал, който не отдавна започна да набира голяма популярност измежду облицовъчните настилки. Може да се каже, че съвременния гранитогрес е едно универсално решение за ...

Гранитогрес – материалът на бъдещето

Подовата настилка гранитогрес е създадена пред 80-те години в страната известна със традициите си по отношение на визията и дизайна, а именно – Италия. В България гранитогресът, носи своето име благодарение на факта, че ...

Препоръчваме Ви: гранитогрес